Monday, January 31, 2011

ANGAN-ANGAN DAN CITA-CITAKU......

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

hari ini aku nak share ngn korang satu cerita. cerita tentang diri aku... tentang ape ye???? tentang angan-angan dan cita-cita aku.. hehehe... sebenarnye aku dpt idea ny setelah seorang adik at facebook memuji tentang blog aku.. hehehe... segan la jgk.. sbb bg aku blog aku x de la ape2 sgt... sbb blog aku masih baru lg an.. hehehe~ ( dlm hati bangga jgk ue ) kihkihkih.. pape pon aku akan ambil kata2 dia sebagai pendorong semangat aku untuk menghasilkan karya yg lagi best!!!! hehehe~  adik ue soh aku tulis pasal diri aku... so.. aku pon decide la untuk cerita tentang tajuk yg aku tulis at ats ue... hehehehe....~

so,,, NAK TAHU X APE ANGAN2 AKU YG PERTAMA???????


HAH!!!!!!!!


SURPRISE!!!!!!


AKU NAK JADIK STEWARDESS (PRAMUGARI)


HEHEHE~ dahsyat x angan2 aku ny... huhuhu~

x agak2 an... hehe~ bese lah.. nme pon angan2.. angan2 mat jenin la katakan... huhuhuh

ini dia gambar pramugari MAS....


cantik x??? hehehe... best an jdk pramugari ny.. keje atas kapal terbang.. and yg penting ley travel satu dunia secara percuma... hehehe~ bestnye!!!!!!!!!!!!!!!!!! so..  aku tengok ciri2 ue mcm aku ade.. hehehe... (perasan) dan.. kalau korang nak tau biasenye yg jdk pramugari ny cantik2 tau orgnye... maknenye.. kalau aku dapat jdk pramugari dat's mean aku ny cantik la... HAHAHAH~  ( puji diri sendiri + perasan giler )...  eemm.. dari dulu sampai sekarang aku mmg suke sgt tengok pramugari.. tau x sebab nye kenapa??? aku tengok diowg ny dah la cantik.. pas ue lemah lembut je time diowg berjalan n bercakap.... best la tengok diowg ny... huhuhuhu... (over excited plak ) teringin gak aku nak rse keje jdk pramugari ue mcm mne.. tp... IMPOSSIBLE LA... hehehe~ knp??? pker2 la sendiri ye... :)

ANGAN2 AKU YG KEDUA IALAH.........




KEJUTAN!!!!!!!!!!!!!! ( DIRECT TRANSLATE ) hehehe~


MODELLING.... kahkahkahkah~



Kenal x ny sape??? ny la  AMBER CHIA..modelling terkenal... satu dunia kenal dia... heheh.... konon nak jdk mcm dia la.. kononnye.. hahahah... tp..... kelakar plak bile aku pker balik angan2 aku ny.. mengarut ngarut... huhuhu~ beselah.. nme pon remaja... masing2 nak jdk tuan puteri.. kahkahkahkah~ adoiyai.. sudah2 la ue berangan.. membazir je.. :)

JADI..... daripada kite membazirkan mase dengan angan2... meh  sini tengok cita2 aku... huihui~




so.. ape yg boley korang kaitkan gamba istana kehakiman ue dengan cita2 aku???? hah... sebenarnye.. dr dulu lagi aku bercita cita nak jdk peguam.. tp.. sekarang ny aku ade tambah satu lagi cita2 aku.. nak jadik hakim.. aku minat dengan kerjaya yg begini.. mencabar... em.... aku skung pon ngh belajar dlm bidang undang2... (asasi) masih jauh lagi perjalanan aku untuk aku capai cita2 aku ue... walaupon ade bebrapa perkara yg aku hadapi melemahkan sedikit semangat aku tp rse cinta terhadap kerjaya guaman ny mmg x boley disangkal lg... x tau la kenapa... mmg aku minat sgt2... hehehe~ so... Hopefully... aku dapat capai cita2 aku ny... sesukar mana pon aku x kan beralah.. sbb aku yakin.. dlm diri aku skung ny mmg dh x terbuke untuk kerjaya2 yg lain.. once and forever.. i'm a lawyer one day.. wait yeah!!!!!




3 comments:

  1. gudluck sya
    paling ta ley blah arhh, nk jadik stewardess uh.
    HAHAHA

    ReplyDelete
  2. waaaaahhhh xtau plak ak ko nak jd prmugari. hehe.

    ReplyDelete